Voor individuele behandelingen klik hier
Bij De Ontwikkelmeesters starten we meerdere keren per jaar met groepsbehandelingen en hebben we zowel een klachtgericht als een persoonsgericht behandelaanbod. Hoewel veel mensen in eerste instantie huiverig zijn voor behandeling in een groep, heeft groepstherapie veel voordelen zoals bijvoorbeeld het vinden van herkenning bij anderen, steun ervaren door meerdere personen, inspiratie op doen, leren van elkaar, patronen in communicatie en relaties worden sneller zichtbaar en het krijgen van hoop op verandering. Verandering komt vaak sneller tot stand in een groep!
In januari 2025 starten wij met een nieuwe schematherapie groep. In oktober, november, december 2024 zullen wij hier de intakes voor doen.
Neem contact met ons op wanneer je je hiervoor wilt aanmelden.
Emotiegerichte groep: omgaan met emoties bij angst- en stemmingsklachten.
Heb je last van aanhoudende angst, somberheid of stemmingswisselingen? Vind je het lastig om met je emoties om te gaan? Dan kan deelname aan onze emotiegerichte groep helpend zijn.
Wat is de emotiegerichte groep?
De Emotiegerichte groep is een groepsbehandeling voor mensen met angst- en/of stemmingsklachten. De behandeling is gebaseerd op het Unified Protocol, een wetenschappelijk bewezen methode die helpt om beter om te gaan met lastige emoties. Het richt zich niet op één specifieke klacht, maar op de manier waarop je met emoties omgaat.
Wat leer je in de groep?
We gebruiken praktische oefeningen en bespreken ervaringen in de groep. Je leert van elkaar én van de therapeuten. Daarnaast ontvang je van ons een werkboek met 12 hoofdstukken. Het maken van opdrachten thuis hoort bij het programma en helpt om het volgende te leren:
Praktische informatie
Interesse of vragen? Neem contact met ons op voor vragen of interesse. Dit kan telefonisch, tijdens het intakegesprek of via je behandelaar (als je al bij ons in behandeling bent).
Zelfbeeldgroep: werken aan meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie
Heb je vaak last van negatieve gedachten over jezelf? Voel je je onzeker of kritisch over wie je bent? In de zelfbeeld groep onderzoek je waar deze overtuigingen vandaan komen en hoe je ze kunt veranderen.
Wat is de zelfbeeldgroep?
De zelfbeeldgroep is een groepsbehandeling voor mensen met een negatief zelfbeeld. Veel psychische klachten, zoals depressie, angst en sociale onzekerheid, hangen samen met hoe je over jezelf denkt. In deze groep ga je actief aan de slag met het versterken van je zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een mildere, positievere kijk op jezelf.
Wat leer je in de groep?
We werken met oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie en zelfcompassietraining. Daarbij maken we gebruik van interventies uit COMET en het werk van Manja de Neef. Samen met de groep en onder begeleiding van twee therapeuten leer je op een andere manier naar jezelf te kijken. Ook ga je thuis actief aan de slag met opdrachten. Dit helpt je onder andere bij:
Praktische informatie
Interesse of vragen? Neem contact met ons op voor vragen of aanmelding. Dit kan telefonisch, tijdens het intakegesprek of via je behandelaar (als je al bij ons in behandeling bent).
Intake, behandelplan, doelbepaling
wekelijkse groepssessies 8-10 personen
terugkombijeenkomst
Vanaf 2022 is er een nieuwe bekostiging voor de GGZ ingevoerd, het Zorgprestatiemodel. Bekostiging gaat niet meer op basis van een pakket of een traject maar op basis van de daadwerkelijke aantal consulten. De Ontwikkelmeesters valt onder de setting: Ambulant kwaliteitsstatuut sectie II.
Ongecontracteerde zorg
Het tarief voor een intakegesprek van 90 minuten (C 822) is 254,83 euro. Hierin zijn de kosten voor het opstellen van het behandelplan verwerkt. Over het algemeen zullen de behandelconsulten bij ons tussen de 60 en 75 minuten duren. We plannen 75 minuten per behandelconsult voor je in. Een behandelconsult van 75 minuten is 184,81 euro.
Gecontracteerde zorg
Per verzekeraar zijn afspraken gemaakt over de tarieven. De rekening gaat dan rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Zie bij Betalen en Declareren het overzicht met wie wij contracten hebben afgesloten.
Ongecontracteerde zorg
Behandeling bij de Ontwikkelmeesters wordt vergoed door de zorgverzekeraar wanneer er sprake is van een diagnose volgens de DSM-V. Wanneer jij verzekerd bent bij een verzekeraar met wie wij geen contract hebben (CZ, VGZ en ONVZ) afgesloten, krijg jij maandelijks zelf de rekening van ons. Deze rekening dien je zelf in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van jouw polisvoorwaarden (in hoeverre jij vrije zorg keuze hebt) wordt de behandeling tussen de 70% en 100% vergoed. We raden je aan dit voorafgaand aan de start van het traject uit te zoeken.
Gecontracteerde zorg
We zijn achter de schermen bezig om contracten te regelen met diverse zorgverzekeraars. Informeer vooral bij ons wat de stand van zaken is met betrekking tot jouw zorgverzekeraar wanneer deze niet hieronder genoemd wordt.
Wij hebben vanaf maart 2024 een contract met de volgende zorgverzekeraars:
- DSW (7029), inTwente (3344) en Stad Holland (7037)
- ASR (9018) en ASR ik kies zelf (3336)
- Zorg en Zekerheid (7085)
- Menzis (3332) en Anderzorg (3333)
- Zilveren Kruis (3311), Interpolis (3313), FBTO (3351), De Friesland (3358), Groep Buitenlands Recht (7125) en Pro Life (9086), De Christelijke zorgverzekeraar (voorheen Pro Life 3311)
Geen contract met
- CZ (9664)
- VGZ (7095) (3334) (0736) (0101)
- ONVZ (3343)
Wanneer je een afspraak wilt annuleren, kun je dit per mail (info@ontwikkelmeesters.nl) laten weten, uiterlijk tot 48 uur (2 werkdagen) van te voren. We kunnen dan namelijk nog een andere afspraak inplannen in de agenda van de betreffende medewerker. Als je de afspraak niet op tijd afzegt of niet verschijnt, zijn wij genoodzaakt 75% van het uurtarief in rekening te brengen. Dit kun je helaas niet declareren bij jouw zorgverzekeraar.